Blue Mountains ++

Søndag kveld kom vi sent hjem etter en flott helg i Blue Mountains, et fjellområde i New South Wales noen timer fra Sydney. Vi bodde hjemme hos familien til Johann, en gutt i klassen vår. Helgens program har bestått bla.a av tur i fjellet, og utforsking av grotter.

Det var veldig deilig å komme seg bort etter å ha hatt innbrudd i bilen på torsdag. Silvia gikk alene opp for å hente bilen som sto parkert bare to kvartaler hjemmefra (for der er det gratis å parkere). Da hun satte seg inn i bilen syntes hun det så usedvanlig rotete ut. «Skulle nesten tro det har vært innbrudd her,» tenkte hun. Først da hun snudde seg rundt og så den knuste ruten i baksetet gikk det opp for henne at det faktisk var nettopp det som hadde skjedd.

Bortsett fra det sistnevnte har vi det veldig fint. Sist helg utforsket vi Canberra, tross gjentatte advarsler om at byen er nok så kjedelig. Canberra betyr «møtepunkt» på aboriginer-språk, og ble bygget midt mellom Sydney og Melbourne, siden det ikke ble enighet om hvilken av disse byene som skulle være hovedstad. Vi så parlamentet, krigsmuseet, nasjonalmuseet og den aboriginske ambassade. Den aboriginske ambassade er et telt de har slått opp utenfor det gamle parlamentet ettersom aboriginerne følte seg som utlendinger i sitt eget land.

Vi har også hatt noen nydelige varme dager på stranden med soling og bading. Akkurat nå er det blitt litt kjøligere, men vi håper været kommer seg igjen til vi får besøk av Ole og Annikken om bare et par uker!

For noen uker siden feiret Olav bursdagen sin, og inviterte Australierne hjem til oss på norsk bursdag med fårikål, rømmegrøt, pannekaker, Linje Aquavita og quiz om Norge. Han hadde hengt opp plakater med informasjon om Nøkken, troll og Huldra, i tillegg til norske flagg og ballonger i rødt, hvit og blått. Det var kjempegøy! En av australierne likte fårikål så godt at han forsynte seg seks ganger.

For en måned siden tok Beth oss utvekslingsstudenter, både norske og britiske, med hjem til familien hennes i Tamworth. Det finnes visst ikke grenser for hvor gjestfrie australiere kan være. De lagde nydelig middag til oss alle sammen, røkt laks, og røkt kyllingfillet. Det var utrolig godt! Familien Croker tok oss også med i dyrehage og på tur i skogen. I skogen traff vi på en brun slange, trolig den nest giftigste slangen i verden (!), men heldigvis var den menneskesky og forsvant like raskt som den hadde dukket opp.

Vi har i grunnen klart å styre ganske bra unna skumle kryp helt frem til søndag da vi kom hjem fra Blue mountains. Stakkars Lene ante fred og ingen fare da hun gikk inn på rommet sitt og til sin store forskrekkelse traff på en 10cm lang edderkopp på veggen. Æsj! Nigel mente den var ufarlig, og at den spiste de giftige red back-edderkoppene, og nektet derfor å drepe den. Istedet ble den kastet ut av vinduet og ned på vår stakkars danske nabos leilighet. Får håpe hun ikke er alene hjemme når den kommer snikende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s