Skogtur og slikt

Nå har det gått nøyaktig én uke pluss noen dager siden forrige oppdatering, så da skal vi ikke holde dere på pinebenken lenger! Her kommer en oppsummering over noe av det som skjedd i Newcastle siden sist:

Fredag 12. august  bestemte oss for å dra på aboriginerkunstutstilling. Vi spiste middag på en italiensk restaurant ved strandpromenaden og hadde filmkveld hjemme. Herlig!

Lørdag nøt vi varmen på verandaen, og benyttet sjansen til å få lest litt, før vi dro til Nigel som vi var invitert til på middag. Vi fikk servert deilig hjemmelaget pizza og hjemmebrygget øl. Det er ganske vanlig å brygge sitt eget øl i Australia. I butikken får man kjøpt bokser med malt som man blander ut med vann og lar ligge i en balje noen uker. Veldig enkelt visstnok. Det smakte ganske godt også!

Søndag dro vi på roadtrip til Watagan National Park hvor vi gikk på tur i regnskogen. Vi fulgte en sti innover i skogen til vi kom til en kjempefin foss, Abbot’s Falls. På veien traff vi på en wallaby og en kjempefrosk. Wallaby likner veldig på kenguru, men er litt mindre. Kjempefrosk likner veldig på frosk, men er litt større. På vinteren er det ikke så farlig å gå i regnskogen med tanke slanger og edderkopper, de liker seg bedre når det blir varmere i været. Vi brukte fluktstolene som fulgte med bilen, og hadde piknik i skogen. Deretter kjørte vi videre, langs en utrolig humpete og dårlig vei, samtitdig som uværet bygget seg opp. Vi kjørte i flere mil, mens dyr kom hoppende og løpende på veien foran bilen. Vi så blant annet en ny wallaby og en svart fugl som likner på påfugl, men som ikke er påfugl og heter noe annet som vi ikke kan huske. Veien ble mer og mer sølete og humpete etter hvert som regnet kom, og et sted var veien så dårlig at vi var i tvil om vi kunne fortsette. Tåken ble tykkere og tykkere, og en trolsk stemning senket seg over oss og bilen. Vi fulgte kart/GPS/skilt, og kom oss frem til Heaton lookout point med flott utsikt over store deler av regnskogen. Selv om det var mye tåke, ødela ikke dette for sikten. Deretter kjørte vi videre til Monkey face lookout point (også kalt Monkey place). Det var enda finere, og her lettet tåken også, så vi virkelig fikk nyte utsikten. Se på bildene vi legger ut! Vi hadde en minipiknik her og så på solnedgangen. Så tok vi bilen hjem og trøstet Olav, som hadde vaskeuke.

Olav og Lene har også kjøpt seg bil nå, så nå har vi to biler i husstanden! Det blir nok praktisk de to ukene vi har fri fra studiet. Vi tenker nemlig å dra på roadtrip nordover østkystenm, og når vi har så begrenset med tid er det fint å ha friheten til å kunne velge hvor man selv vil dra!

Vi planlegger også en ferie til Nydelige whitsundays, en utrolig fin øygruppe utenfor østkysten et stykke lenger nord. Man bør dra dit før det blir sommer, for om sommeren kan man ikke bade der pga farlige brennmaneter, men på denne tiden av året er det visst ingen fare.

Denne helgen var det burdag som sto på planen. Lene fylte 25 år, og hadde stor burdagsfest hjemme hos Nigel. Vi grillet og spiste namnam hjemmelaget pizza. Nigel har steinovn så pizzabunnen blir deilig sprø! Vi spleiset på bursdagsgave sammen med Olav: en solhatt, og en termokopp.

Søndag tok Lars og Silvia en tur til Stockton, en nydelig strand som vi kan se fra verandaen vår, men som egentlig ligger nesten en time unna, litt som Nesodden. Det blåste kraftig så det ble ingen dukkert, hvilket det kanskje ikke ville blitt uansett ettersom stranden i Stockton er avlested for hammerhai.

Ny oppdtering kommer snart, for i morgen skal vi langt ut på landet, til et sted som heter Orange. Der har Pete Simmons, en australsk gutt som var i Sangvinerne med Lars da han var på utveksling i Oslo, en bondegård! Vi gleder oss stort!

Reklamer

2 thoughts on “Skogtur og slikt

  1. Vi blir nesten bortskjemt med nydelige bilder. Blir likevel veldig bekymret når jeg hører om strender med hammerhead sharks. Hold dere unna! Disse haiene er ikke vennligsinnede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s