Hei alle kjære blogglesere!

Nå er det på tide med en ny oppdatering.

Siden sist har vi vært mye på sykehuset, vært på 80-talls fest, i Port Stephens med the Poms og på vinsmaketur i Hunter Valley. Bilder ser dere nedenfor.

Været ser ut til å ha snudd og det er endelig litt varmt her! Kanskje ikke like varmt som norsk sommer, men vi slipper å gå med fleecepledd rundt oss for å holde varmen innendørs.

Det er mye å gjøre på sykehuset i ukedagene. Vi har pediatri nå, og det er veldig spennende. Vi har lært å undersøke nyfødte, vært med på operasjoner og tatt imot pasienter i akuttmottaket. Lars synes alle barna er veldig søte. Her i Newcastle legger de opp til at vi skal være på sykehuset fra tidlig om morgenen til i hvertfall 5 om kvelden, noe vi syntes var litt uvant i starten, men vi begynner sakte men sikkert å venne oss til det. Vi prøver å få gjort unna skolearbeidet på ukedagene så vi skal ha mer tid til reiser og annet moro i helgene.

80-tallsfesten, som vi nevnte ovenfor, var en kjempesuksess! På helgeturen vår til Sydney var vi innom en rekke second hand butikker hvor vi fant smekre kostymer. Hvit jumpsuit er kult!

Helgen etter 80-tallsfesten var vi i Port Stephens, en nydelig liten strandby en time nord for Newcastle. Vi reiste ut med the Poms, og moren til Rob som var på besøk. Været var nydelig, og vi hadde stranden helt for oss selv, ettersom de fleste australiere synes det er alt for kaldt å gå på stranden om vinteren. Silvia syntes det var litt for kjølig å bade, men Poms plasket ut i vannet. Vi vurderte å gå fra stranden vi befant oss på og over til en liten øy som lå rett ved siden av, men ettersom vannet steg ble det litt vanskelig å komme seg over. Poms prøvde likevel, og da Olav også hadde skvulpet ut i vannet kom en livvakt løpende for å advare oss: Det var to store hvithai akkurat i området, og i gjennomsnitt døde to personer i året akkurat der Poms badet på grunn av sterke strømmer i vannet. Olav kom seg opp av vannet igjen like fort som han hadde løpt uti, og Poms løp etter. De holdt seg på land resten av dagen.

Vi forlot etterhvert den nydelige stranden. På vei mot bilen traff vi en fisker som fanget en kjempefisk! Vi gikk bort for å gratulere ham, og han fortalte svært misfornøyd at det var en laks han hadde fanget. «Isn’t salmon good?» spurte Lars forundret. Svaret kom kontant: «Warm water salmon tastes like shit. They’re nothing like cold water salmon». Så da lærte vi det!

Vi kjørte ut til havnen, hvor vi så en box jellyfish. Til dere som ikke har hørt om slike brennmaneter: hold dere unna dem! De ser bittesmå ut, men har lange tråder, og dreper deg på få minutter! I ettertid viste det seg at dette aldeles ikke var en box jellyfish, men den gjorde inntrykk.

Sist helg var vi på vinsmaketur i Hunter Valley, et kjent vindistrikt i Australia. Mel, en jente i klassen, hadde tatt ansvar for å leie en buss med plass til 25 personer. Vi kjørte fra vingård til vingård og smakte på vinen Australia har å tilby. Lars og Silvia synes mange av vinene var litt i søteste laget.  Både Aussies og Poms var storfornøyde. Vi lærte om viktigheten av å snurre vinen rundt i glasset før man lukter eller smaker. Da fanges oksygenmolekylene i vinen, og de forsterker smakene. Etterhvert ble vi vinsmakemestere som bedømte vinens utseende fra 0-3, lukten fra 0-7 (eller 0-5) og smaken fra 0-10 (eller 0-12).

Fra nå av skal vi prøve å oppdatere bloggen hver uke! Håper dere klarer å henge med i svingene!

Reklamer

4 thoughts on “Hei alle kjære blogglesere!

  1. Stilig! Jeg er på utveksling i Hervey Bay for øyeblikket, og skal være her ti måneder til 🙂 Ser veldig fint ut der dere er.

  2. Har ikke vært der enda nei. Skal på whale-watching i helgen, og skal prøve å få til Fraser Island snart! Har hørt veldig mye fint, og sett masse bilder fra fraser, og alle jeg har møtt sier at jeg må dra dit flere ganger mens jeg er her 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s